Bucuriile de Ștergerea de Facebook De pe Telefon

După ani de abuz, în cele din URMĂ am șters Facebook de pe telefonul meu – și a fost una dintre cele mai bune decizii le-am facut.

Îmi amintesc că nu cu mult timp în urmă, să zicem, în jurul 2010-13, când Facebook a fost de fapt un fel de interesante. Atunci a fost o experiență socială. Ai putea verifica în la prieteni, de exemplu, a se vedea ceea ce au fost de până la, și du-te un fel de simulacru de social networking.

În zilele noastre nu este nimic de genul asta. În zilele noastre e doar anunțuri, anunțuri, link-uri la articole nu sunteți interesat în, și meme – atât de multe meme. Nu este o rețea socială; este un portal de publicitate pentru branduri, comercianții cu amănuntul și, din ce în ce mai, lucruri pe care le-am căutat pe Google (in cazul meu, cel mai recent, chitare).

Practic, e nasol.

Și noaptea trecută am avut o revelație – nici nu am nevoie de asta în viața mea, darămite pe telefonul meu. Facebook a devenit la fel de spam și enervant ca-mi e-mail inbox, și care s-au șters din telefonul meu cu ani în urmă. Da, a fost timp Facebook a fost la fel.

Am sters Facebook app de pe telefonul meu în urmă cu două săptămâni, după pierdem aproximativ 30 de minute încercarea de a găsi ceva util/interesant pe acolo. Mi-am dat seama de inutilitatea mea demers și a decis să renunțe și du-te la locul unde lucruri interesante sunt ÎNTOTDEAUNA garantat să se întâmple – Reddit.

În câteva momente, am citit un articol despre cum Nestle sticle de milioane de litri de apă gratuit, și apoi le vinde consumatorilor pentru profit. Și asta a făcut-o pentru mine.

Am făcut o promisiune pentru mine chiar atunci să nu mai pierdem timp cu ochii la Facebook.

Dacă am fost de gând să fie pe telefonul meu, mi-am spus, trebuie să fie pentru ceva util – învățare ceva nou, citesc ceva interesant, sau de a comunica cu oamenii.

Facebook este acum o publicitate de afaceri. Nimic mai mult. Acesta utilizează datele pe care le-am construit de-a lungul anilor, date care de fapt nu este a ta și vinde-l pentru agenții de publicitate care, la rândul său piață prostii de pe Facebook. Asta e. Nimic sociale despre asta, daca nu cumva încep să sune a publicitate socială, sau ceva de genul.

Deci, am sters Facebook de pe telefonul meu în urmă cu două săptămâni. De atunci, am observat câteva lucruri interesante, unele, acordate sunt mult mai interesante decât altele, dar toate sunt destul de semnificative și sunt notate, pentru plăcerea dvs. de vizionare, de mai jos.

Consens Transă Fi PLECAT!

Charles Tart a inventat termenul, consens transă, cu multe luni în urmă și este definit după cum urmează: „Un automat de stare de conștiință; de fapt, conștiința normală, bazată pe premisa că oamenii cred ce li se spune sa fie adevarat ca spre deosebire de ceea ce au realizat ei înșiși să fie adevărat.”

Facebook este locul unde cei mai mulți oameni a obține TOATE știrile de la. Nu de cercetare și să citească pentru ei înșiși. Ei folosesc Facebook e cherry-a ales articolele și/sau pagini sau persoane care au o urmeze pentru a obține lor de știri fix pe o bază de zi cu zi. Pe termen lung, acest lucru provoacă o mulțime de probleme.

Adevărul este îngropat. Oamenii se leneș și nu te mai uita în lucrurile însele. Adevăratele știri de raportare a merge la toaletă în favoarea meme și alte forme de milenară prostii și toată lumea devine un pic mai prost și ignorant despre lumea din jurul lor.

Dar de ce îi lăsăm pe Facebook „alege” o veste pentru noi? Cum este niciodată o idee bună? Și asta chiar înainte de a lua în considerare cantitatea de știri false care circula pe platforma care este apoi consumat și considerat a fi faptul de milioane de oameni.

Când Facebook, o entitate corporativă, care recoltează datele si vinde la cel mai mare ofertant, este dictat de știri de milioane (poate chiar miliarde de oameni) știi ceva este, probabil, ceva e greșit.

De Viață A Bateriei

Acesta este FOARTE simplu: dacă ștergeți Facebook de pe telefon, de viață a bateriei va imbunatati in mod dramatic. Perioada.

Mai Reddit

Acesta este cel mai bun lucru pe care l-am descoperit în călătoria mea de a nu avea Facebook de pe telefonul meu – eu folosesc Reddit mod mai mult. Am urmat mai multe subreddits, eu comentez mai mult pe lucruri, am aflat mai multe lucruri interesante și am învățat mai mult.

Facebook folosit pentru a fi primul lucru am verificat cand am luat telefonul meu, iar acest lucru m-a cam speriat, ca a devenit aproape o înrădăcinat obiceiul, ca pune-ți mâinile când cădea peste. Odată ce ea a fost plecat, lucrurile s-au schimbat. Știam că nu era acolo, așa că, dacă am făcut rost de telefonul meu a fost, de fapt, pentru un motiv bun, ceea ce mă aduce la următorul punct…

Mai Puțin Timp De Telefon

Eu folosesc telefonul meu mai mic. Acest lucru este ciudat, dar e adevărat. Eu nu mai simt nevoia să fie în mod constant „verificarea ceva” – de exemplu, scufundare din situații incomode – atunci când sunt afară și despre. Dacă eu sunt de așteptare pentru ceva de genul o cafea sau un sandwich, o să stau acolo doar cu gândurile mele sau dacă sunt de la medici sau garaj pe o lungă așteptare, o voi citi Kindle-ul meu.

Facebook a avut acest ciudat trage peste mine, aproape că puteam să simt cum arde o gaură în buzunar, așa că s-ar verifica în mod constant, dar rezultatul a fost mereu același – nimic interesant sau important se întâmplă NICIODATĂ.

Deci, de ce am fost atât de dornici de a verifica lucrurile pe acolo tot timpul? Eu habar n-am. Dar mă simt mult mai bine acum nici nu au optiunea.

Mai Puțin Fotoliu Furie

Un singur lucru am observat o mulțime de lucruri despre Facebook este că oamenilor le PLACE cearta pe acolo. Și nu contează ce subiectul este, fie, ar putea fi orice, de la o mare de un câine de la un Vice-articol – oamenilor le place să se dușmănească.

Am rareori comentez ceva on-line, dar am petrecut o mulțime de timp citind comentariu nebun încăierări pe anumite posturi, care a apărut în timpul meu. De ce? Cred că din același motiv pentru care oamenii încetini, atunci când au trecut un accident – o curiozitate morbidă.

Cearta de pe Facebook este asemănătoare cu a striga la luna; este 100% inutil, mai ales atunci cand te certi cu cineva pe care nu știam că viața sute de mile departe de tine. N-am fost niciodată unul pentru un slagging meci de pe Facebook, dar am găsit de multe ori mă înfurii despre cât de insensibil, dureros, și oameni ignoranți pot fi de fapt la ceva ce se numește o rețea socială.

Și pentru ce? Literalmente nimic. Cel mai rău am văzut pe așa-numitele caritate pagini, în care logodnicul meu a fost abuzat de cineva pur și simplu pentru a posta o imagine de câinele nostru în baie! Asta – și o mulțime de alte lucruri de făcut până mintea mea despre Facebook o dată și pentru toate – pur și simplu nu este în valoare de timpul meu, atenție, sau de energie mentală.

Dacă vreau o altercație cu un străin, voi merge la un bar din Liverpool intr-o Man United tricou.

Mai Puțin Expunerea La Reclame

Urăsc anunțuri. Urăsc faptul că acum, oriunde am merge on-line, anunțuri, urmați-mă bazat pe Google și Facebook căutări și interogări. E ca și cum a fi urmărit de un invizibil persoană de vânzări care este în mod constant atingerea pe umăr.

Nu te mai poți scăpa cu adevărat acest lucru, dacă utilizați web – dacă nu ai un ad-blocker, care este – dar puteți minimiza expunerea de aruncat Facebook. Pe termen lung, acest lucru va salva o mulțime de bani ca nu vei fi tentat să cheltuiești bani pe lucruri de care nu ai nevoie.

Am cumpărat atât de multe lucruri prin intermediul Facebook, atunci când, după o noapte în oraș, m-am așezat pe canapea și accesate știri. Vorbesc pantofi, amplificatoare, vape mods, abonamente, filme, haine și, într-un caz, o MASĂ de

BUCĂTĂRIE!

Ad retargeting este REAL și efectele sale sunt MASIVE. Acesta este motivul pentru care este acum peste tot. Și Facebook este una dintre cele mai mari anunț platforme de pe planetă, așa că, dacă ești acolo, ești expus. Și dacă mă place, te place beat-cumpararea de lucruri, ei bine… s-ar putea dori să se gândească la ștergerea Facebook de pe telefon.

NU pierzi NIMIC

Oamenii, inclusiv eu, funcționează în conformitate cu ideea că vor fi lipsesc pe ceva dacă s-ar șterge Facebook. Acest lucru nu este adevărat, în fapt, este atât de departe de a fi adevărat este un fel de amuzant.

Deschide Facebook acum, care e primul lucru pe care îl vezi? Este o actualizare de la un prieten, sau este un fel de știri și/sau anunț sau post sponsorizat? Pun pariu ca este un prieten de activitate acolo, dar carnea va fi reclame sau un fel de post sponsorizat.

Nu vă lipsesc pe nimic. Și chiar și atunci când sunt, în mod normal, este un post comun de la un Z-List celebritate n-ați auzit niciodată despre ceva ce nu ar putea pasa mai puțin despre. Sau un meme. Sau celebritate cult. Sau un video care e un fel de amuzant, dar nu chiar atât de amuzant.